РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Бохеми” с Таня Иванова и Михайло Малафи в навечерието на Коледните празници

Публикувано на:

На 16 декември от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще бъде представен спектакълът на операта „Бохеми” от Джакомо Пучини. Едно неповторимо преживяване с драматичната история на Мими и нейния любим Рудолфо, красив музикален разказ за безгрижието на бохемите в Латинския квартал на Париж, за любовта, за ревността, за приятелството и за саможертвата…

Спектакълът на операта „Бохеми” е сред най-забележителните продукции в репертоара на Старозагорската опера. След дълго отсъствие от програмата на театъра зрителите ще имат отново възможността да се насладят на динамичния, раздвижен, силно театрален спектакъл, въздействащ със своите нестандартни и респектиращи режисьорски и сценографски решения. Режисьорът Огнян Драганов постави за втори път в своята кариера вълнуващата музикална драма, като успя да привлече международен творчески екип и съзвездие от оперни таланти. Световно признатият румънски художник Каталин Арборе е автор на оригиналната и ефектна сценография, решена в кинематографичен ракурс с картини и образи от френските майстори Тулуз Лотрек, Пол Сезан, Антоан Бланшар, Едуард Кортес. Костюмите са сред последните авторски творения на утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова - Стойнова, която облече героите в тоалети адекватни на епохата и в синхрон с цялостната веристична атмосфера на драматичната история за любовта.

На 16 декември старозагорци и гостите на „града на липите” ще видят в главните роли своите любими изпълнители.

 

Във връзка със заповед  No РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването в салона на Държавна опера-Стара Загора зрителите влизат след представяне на зелен сертификат или отрицателен резултат от проведен до 72 часа PCR за COVID-19 или бърз антигенен тест до 48 часа преди влизане в обекта.

Вижте още