РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ивайло Крачолов: Все по-голям е инвеститорският интерес към Чирпан

Публикувано на:

Като година на крайностите определи 2021-ва кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов. Безспорно годината беше трудна заради пандемията и тежките кризи в държавата. Пандемията беше едно от предизвикателствата, с които трябваше да се справим, защото тя е свързана със здравето и живота на хората, бяхме изключително ангажирани с работата на болницата, коментира през zagora.bg Крачолов. Той благодари на ръководството на болницата и целия екип, и на общопрактикуващите лекари, за огромните усилия, които са положили, за да спасят десетки животи. За съжаление обаче немалко хора не успяха да се преборят с вируса.

"Политическата нестабилност също се отрази на общините, защото направи годината непланируема. Община Чирпан работи много добре и в синхрон и с двете служебни правителства. Успяхме да изпълним това, което бяхме планирали. Реализирахме много серизони инфраструктурни обекти, благодарение на МОН имаме инвестирани близо един милион лева в спортна инфраструктура в училищата. Завършваме чисто нов физкултурен салон, пет площадки с изкуствена трева, направихме инвестиции и в стадиона. Успяхме да реализираме икономически форум, което е много важно за града, защото той носи след себе си инвестиции. Фирма "Роси" разширява производството си, като намеренията й са за преместване на логистиката в Чирпан. Фирмата се очертава като един от сериозните инвеститори в следващите 2-3 години. В момента там работят 30 човека, а с реализацията на новата инвестиция ще бъдат разкрити още 50 работни места", обясни кметът. 

След месец предстои първа копка на ново предприятие за строителни материали, с 60 работни места.

"След проведения икономически форум има много голям инвеститорски интерес към нашата община, имаме запитвания от чуждестранни фирми, а в момента голяма хранителна верига избира между нас и Хасково за логистична база в Южна България. Два са големите проблеми - липсата на терени и липсата на работна ръка. Ще преговаряме с новото правителство да получим терена на бившето поделение. Това са около 500 декара, с изградена подземна инфраструктура. В момента се изработва нов Общ устройствен план, в който поделението е предвидено за модерна Индустриална зона с високотехнологично производство. Тази Индустриална зона ще помогне на Чирпан да се развие през следващите няколко години. Нашата община е на трасето на две магитрали и трябва да използваме това", категоричен е Ивайло Крачолов. 

През следващата година подобряването на инфраструктурата ще продължи. Кметът Ивайло Крачолов е оптимист, че ще бъдат реализирани още по-големи проекти.

"Ще ремонтираме и облагородим малките квартални паркове. Продължаваме и с политиките, насочени към младите хора, като например отпадането на таксите в детските градини. Идеята е градът да продължи да се обновява", каза още кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов.

Вижте още