РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Старозагорска компания с награда за най-иновативен стартъп

Публикувано на:

Омнио спечели наградата за най-иновативен стартъп в България за 2021г. Приза връчи лично Президентът на България Румен Радев. Събитието, което награди най-иновативните компании у нас, беше организирано от Enterprise Europe Network – България и Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, с подкрепата Европейската комисия и София Тех Парк. Награждаването се случи в иновативното онлайн студио на Тех Парка на 7 декември.

Създателят на Омнио Стоян Лозанов изяви огромна гордост и радост.

“Радвам се, че общите усилия на екипа през 2021 година ни бяха признати с тази награда. Това е резултатът от безкрайни часове усилен труд и иновативно мислене. Бих искал да благодаря на Президента Румен Радев и на всички организатори за тази възможност, както и на екипа си, на всички участници, партньори и клиенти. Без Вас растежът на компанията нямаше да бъде възможен”. 

Омнио получи наградата за своето софтуерно решение с изкуствен интелект, осъществяващо автоматична проверка на финансови транзакции срещу пране на пари и други злоупотреби. Софтуерът проверява и анализира различни аспекти на сделките като открива взаимовръзки с други трансакции на клиента и сигнализира при съмнителни модели на поведение. Решението автоматизира важни процеси, свързани с регулациите във финансовия сектор.

 

Вижте още