РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Старозагорки завоюваха отличия на Световно първенство по канадска борба

Публикувано на:

Тилка Кайрякова, Ангелина Кръстева и Донка Йовчева от Спортен клуб за сляпо-глухи „Августа Стара Загора" завоюваха нови отличия по време на XXXXII Световно първенство по канадска борба, което се проведе в Букурещ, Румъния.

В категорията жени с увреден слух, 70+кг, Тилка Кайрякова спечели 2 бронзови медала, Ангелина Кръстева в категория жени с увредено зрение до 60 кг завоюва две бронзови отличия за лява и дясна ръка, а Донка Йовчева, която е с нулево зрение, но се състезава в категория жени ветерани до 70 кг, се закичи с бронзов медал на дясна ръка.

„Щастлива съм, че спортистките на „Августа-Стара Загора" се завърнаха с общо 5 бронзови медала. Радваме се, че точно с тези наши успехи ще приключим спортната година. Благодарим на Община Стара Загора и вярваме, че и занапред ще продължи да бъде наш поддръжник и приятел", коментира Ангелина Кръстева.

Над 1000 участници от около 40 държави премериха сили в това трудно и изключително оспорвано състезание. Добре подготвените състезатели от Българския национален и паранационален отбор спечелиха много призови места и шампионски титли, с което отново доказаха, че канадската борба е един от най-успешните спортове за България.

Вижте още