РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Eлектроразпределение Юг осигури нова специализирана техника за зимен сезон 2021/22

Публикувано на:

Eлектроразпределение  Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места. Общо 34 автомобила са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството.

Доставките включват:

  • 22  високопроходими автомобилa 4х4.
  • 2 товарни автомобили (тип „фургон“) за доставка на материали и авариен резерв по места.
  • самосвални ремаркета.  

Наличието на нова механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в усложнена зимна обстановка.

Като част от подготовка за зимен сезон 2021/22 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение, обслужвани от дружеството. Общо 380 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени.

За справяне с тежки зимни ситуации Електроразпределение Юг разполага с 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, общо 9 моторни шейни и др.  В допълнение бяха проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. Общо 73 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

В Електроразпределение Юг функционира  и Кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ. За справянето с различни ситуации през зимата, дружеството разчита и на доброто взаимодействие на своите диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции „Гражданска защита“.

Вижте още