РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обвинените в отвличане мъже остават в ареста

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата мъже, разследвани за отвличане, лишаване от свобода и опит за убийство на мъж, открит в подножието на връх Бузлуджа.

Спрямо тримата са повдигнати обвинения за това, че на 30 ноември в село Дунавци, в съучастие като извършители, отвлекли 34-годишен мъж, както и че на същата дата, в гориста местност, южно от връх Бузлуджа, в землището на град Шипка, в съучастие като извършители, противозаконно лишили от свобода отвлеченото лице.

Единият от обвиняемите е привлечен към наказателна отговорност и за опит за убийство, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.      

Според съда са налице законовите предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. Материалите по досъдебното производство обосновават предположението, че всяко едно от задържаните лица е извършило престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Опасността обвиняемите лица да се укрият или извършат друго престъпление е реална. При отвличането обвиняемите са проявили изключителна упоритост и жестокост, а състоянието, в което са го оставили, представлява опасност за неговото здраве и живот. И тримата обвиняеми са с чисто съдебно минало, но самият начин на извършване на престъпленията се обуславя като такъв с висока степен на обществена опасност на деянията и целите на закона ще се постигнат единствено, ако обвиняемите бъдат задържани.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивски апелативен съд в 3-дневен срок.

Вижте още