РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

47-ото Народно събрание започва работа

Публикувано на:

47-ото Народно събрание започва работа. Тържественото заседание ще бъде открито отново в старата сграда на пл. „Народно събрание“ №2.

Съгласно Конституцията то ще бъде водено от най-възрастния присъстващ народен представител. В 47-ото Народно събрание това е урологът д-р Силви Кирилов.

На първото заседание народните представители полагат клетва. След нея депутатите ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Ще бъде избран председател на 47-ото Народно събрание. Той ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председателите на парламента.

На първото заседание на 47-ото Народно събрание ще присъстват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният премиер Стефан Янев и членовете на служебното правителство.

Поканени са представители на Конституционния съд, на съдебната власт, на различни държавни институции, на дипломатическия корпус и на регистрираните в страната вероизповедания. Към предишните президенти и председатели на Народното събрание също са отправени покани да бъдат гости на първото заседание.

Вижте още