РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Въвеждат нова светлинна сигнализация на възлово кръстовище в Стара Загора

Публикувано на:

Общо 15 молби и предложения разгледа Комисията по безопасност на движението на редовното си заседание. 

Част от постъпилите заявления са за поставяне на изкуствени неравности в различни участъци от града, където автомобилите се движат с превишена скорост. Участниците в комисията разгледаха искания за поставяне на антипаркинг елементи, които да възпрепятстват нерегламентирани маневри.

По време на заседанието беше разгледано предложение за промяна в работата на светофарната уредба,  регулираща кръстовището на бул. „Ген. Столетов" и ул. „Ангел Кънчев". Присъстващите се обединиха около идеята за разделянето на цикъла за пресичане на пешеходци от цикъла за преминаването на МПС. 

Взето бе решение пътните участъци около училища и детски заведения да бъдат обезопасени по еднотипен начин – с пешеходни пътеки с пътна маркировка на червена основа и светодиодни пътни знаци, указващи пешеходните пътеки.

Прието беше предложение за ремонт на предпазни съоръжения /парапети, мантинели/ по пътища общинска собственост, за чието състояние ще докладват кметовете по населени места. Обърнато бе внимание на състоянието на предпазните елементи на надлез на бул. „Никола Петков". Комисията препоръчва да се извърши пълно обследване на надлеза.

Вижте още