РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

По 5 години затвор за двама мъже, нападнали семейство

Публикувано на:

Двама мъже - на 37 и 42 години са осъдени заради грабеж. На 3 октомври миналата година в с.Бузовград, двамата са отнели от дома на 77-годишен мъж и 60-годишната му съпруга мобилен телефон, както и велосипед от съседна къща. Двете деяния са извършени в условията на опасен рецидив за 37-годишния мъж.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Окръжен съд – Стара Загора, на по-младия мъж е наложено наказание „лишаване от свобода” в размер на общо 5 години при първоначален „строг“ режим, а на другия - „лишаване от свобода” в размер на общо 5 години при първоначален „общ“ режим.

По делото е установено, че на 3 октомври 2019 г., двамата обвиняеми първоначално отишли в дома на съпрузите, като започнали да ги удрят и поискали парите им. Двамата казали, че нямат пари в дома си, при което обвиняемите взели мобилен телефон и си тръгнали. След това видели, че в двора на близка къща бил оставен велосипед. Двамата прескочили оградата и го отнели, като с него тръгнали да се придвижват в посока към гр. Казанлък.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.

 

Вижте още