РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Няма от какво да се притесняваме

Публикувано на:

Няма от какво да се притесняваме. От КПКОНПИ са получили сигнал и към обяд дойдоха, за да извършат проверка. Разговаряхме с тях, оказахме им пълно съдействие и им предоставихме цялата документация, обясни кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Той обаче е категоричен, че изпратената информация до медиите, че се проверява сигнал за корупция, без да е доказана такава, не е коректна. 

Щом има сигнал, той трябва да бъде проверен, каза още кметът и допълни, че не смята това за политическа поръчка. 

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в община Стара Загора по повод постъпил сигнал за нарушения на закона по две обществени поръчки на общинско дружество „Тролейбусни и автобусни преводи“ ЕООД, с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013г.“ и Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови автобуси /висок енергиен клас/, на обща стойност 35 639 108 лева, както и на 33 нови електрически автобуси, ведно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лева.

"Първата обществена поръчка е приключила преди шест години, с избор на изпълнител и доставка на дизелови автобуси. Обжалвана е пред КЗК и ВАС, като и двете инстанции се произнесоха в наша полза. Ако имаше нередности, нямаше решението да е такова", коментира Тодоров.

Вижте още