РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Провеждат се интервюта по Национална програма „Старт на кариерата”

Публикувано на:

Основната цел на Национална програма „Старт на кариерата” е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили висше образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.

Обект на програмата са младежи до 29 години, без трудов стаж по специалността, които са завършили висше образование (дипломирани) и регистрирани в дирекции „Бюро по труда”.

Съгласно утвърдената от министъра на труда и социалната политика Процедура, до 03.12.2021г. работодателите следва да проведат интервюта с лицата, одобрени за участие в програмата.

Работодателят класира кандидатите за всяко работно място. В рамките на утвърдената обща квота за съответното ведомство, работодателят може:

1)Да класира някой от явилите се кандидати на интервю за друго работно място, за което няма кандидати;

2)Да увеличи броя на работните места, за които има повече от един класиран кандидат, за сметка на работни места, за които няма или не са класирани кандидати.

В срок до 17.12.2021г., Агенцията по заетостта публикува на интернет-страницата си, а дирекциите “Бюро по труда” - на информационните си табла, списък с класираните от работодателите лица.

Кандидатите следва да проверят резултатите от извършения подбор.

Чрез Програмата младите висшисти могат в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование на над 150 позиции в различни градове от страната в различни ведомства , в т.ч.  Народното събрание на Република България, Омбудсмана на Република България, 17 министерства, 38 държавни, национални и изпълнителни агенции, национални и държавни институти и комисии.

Работните места за териториални поделения на територията на община Стара Загора са общо 49.

Вижте още