РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

34-годишен мъж повреди кислородно-подаваща инсталация на старозагорската болница

Публикувано на:

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 34-годишеж мъж, за това, че на 20.11.2021 г. в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ е повредил неподвижно закрепена към стените на сградата кислородно – подаваща инсталация, чрез смачкване на медна проводна тръба за кислород, като от същото са настъпили значителни вреди - изтичане на неустановено към момента количество кислород - престъпление по чл.216 ал.5 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.

Мъжът забелязал, че по стена на сградата е закрепена медна тръба, която решил да открадне. Хванал я с ръце и започнал да я дърпа и огъва, като така предизвикал повреда на кислородно – подаващата инсталация на болницата. Подаден бил сигнал в полицията. Тръбата е била част от инсталация за кислород към Онкологичното отделение на болницата. Подаването на кислород не е било прекъснато, а спаднало само налягането, като пряка опасност за болните е нямало. Повредата е била отстранена.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Днес, Районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Той е бил осъждан и преди.

Вижте още