РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Емоционална балетна вечер в Операта

Публикувано на:

На 16 ноември от 19:00 часа в Държавна опера-Стара Загора ще се състои второто представяне на балетния триптих от съвременни творби „Балет без граници“. Премиерните спектакли на триптиха бяха през месец юли на сцената на Античен форум „Августа Траяна“.

В една вечер ще видите авторските спектакли на трима успели по света български хореографи Христиан Бакалов, Калоян Бояджиев и Владимир Ангелов. Обединяващото заглавие „Балет без граници” включва в себе си идеята от една страна за изкуството балет без географски бариери, а от друга – за творческата свобода в съвременния танц извън ограниченията на конкретни техники, жанрове и стилове.

Във връзка със заповед  No РД-01-733 от 27.08.2021 г. на министъра на здравеопазването в салона на Държавна опера-Стара Загора  зрителите ще влизат след представяне на зелен сертификат или отрицателен резултат от проведено до 72 часа  PCR за COVID-19 или бърз антигенен тест до 48 часа преди влизане в обекта.

От 08.11.2021г. за зрителите, които нямат такъв сертификат, Държавна опера-Стара Загора осигурява подвижна лаборатория за направата на бърз антигенен тест. Лабораторията ще работи един час преди началото на представлението.

Тестовете, направени в подвижната лаборатория са за сметка на Държавна опера-Стара Загора и ще се извършват срещу закупен билет. Тестът важи 48 часа.

В случай на положителен резултат, закупеният билет се презаверява за друг спектакъл.

Вижте още