РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Студенти рисуват приказки за деца

Публикувано на:

Детски усмивки и красиви приказки за доброто, нарисувани в платна, изпълниха Детския отдел на Регионална библиотека „Захарий Княжески" в Стара Загора.

По покана на Детска градина „Светлина", студентите изучаващи „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" се включват в края на миналата година в Седмица на четенето , а тяхната задача е да нарисуват приказки като „Червената шапчица" и „Грозното пате". Ученици от музикалното училилище „Христина Морфова" също прегръщат идеята и месец след старта на проекта „Да станем по-добри чрез книгите" младежите дариха постери със своите произведения на библиотеката.

Идеята е те да станат част от интериора на Детския отдел - постерите привличат вниманието на най-малките читатели с картината на приказката, кратък откъс от нея и препратка , която да събуди интерес в децата за изчитането на цялото произведение.

„Стремяхме се да изберем приказки и книжки, които стимулират добротата и техните изборажения да бъдат преведени на един по-съвременен език, да ги погледнат младите хора през очите на съвременните деца, а не през традиционните илюстрации", сподели Главния секретар на Тракийския университет и преподавател по дисциплината доц. Ани Златева.

Директорът на Детска градина „Светлина" Йоана Димитрова подчерта, че не случайно са избрали Тракийския университет за партньор. „Ние много разчитаме на едно сериозно партньорство. Студентите, които завършват Педагогика в Тракийския университет са при нас на държавна практика и смятам, че тези ангажименти носят добро сътрудничество във взаиманата ни работа и по такъв начин самите студенти могат да усетят работата с деца".

Вижте още