РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отличиха 64 служители на ОДМВР-Стара Загора

Публикувано на:

По повод професионалния празник на българската полиция – 8 ноември, са наградени 64 служители на  ОДМВР-Стара Загора. 

С “писмена похвала” от главния секретар на МВР за постигнати високи и трайни резултати в служебната дейност, проявен съществен принос при провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на престъпления по линия „Акцизи-тютюн и тютюневи изделия“ и „Акцизи-спирт и спиртни напитки“, довели до разкриване на множество престъпления, е награден инспектор Стоян Димитров, разузнавач IV степен в група „Противодействие на престъпления във финансово-кредитната система“ на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР- Стара Загора.  

С “писмена похвала” от Директора на ОДМВР-Стара Загора са наградени 63 служители от различни  структурни звена на ОДМВР-Стара Загора.

Честването на 8 ноевмри като професионален празник на българските полицаи е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник - о.з. подполковник Георги Кисьов.

С телеграма № 7932 от 24-ти септември 1924 година, министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители: “За патронен празник на цялата полиция в царството се определя Св. Архангел Михаил - 21-ви ноември / 8-ми ноември - нов стил/”.

Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С  решение на Министерския съвет, традицията 8-ми ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1998 г.

Вижте още