РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Студенти на Тракийски университет се завърнаха с медали от Национален университетски шампионат по плажен тенис

Публикувано на:

Сребърни и бронзови медали в дисциплините двойки - жени и смесени двойки завоюваха студентите на Тракийски университет - гр. Стара Загора в шампионата по плажен тенис. При ожесточена конкуренция в срещите, изиграни в групите, дебютантите в турнира заслужено се класираха за полуфиналите и финалите на следващия ден. Студенти от три университета успяха да достигнат до заключителната и най-интересна част в турнира. Отборът на Тракийски университет беше един от тях. След дълга битка финалистите ни в лицето на двойката С. Кирилова / К. Маринкова загубиха битката с 2 – 6 гейма от двойката на Техническия университет – гр. София. В полуфиналната среща за бронзовите медали смесената двойка К. Маринкова / С. Кабаков отстъпиха с 4 – 6 гейма в полза на домакините от Технически университет. Мъжката двойка К. Димитров / С. Кабаков пострадаха от лошия жребий в груповата фаза и останаха на крачка от класиране в полуфиналната част на шампионата.

На плажните кортове на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски" - гр. София се състоя ежегодният турнир по плажен тенис - есен 2021 г. В него взеха участие студенти от Тракийски университет, Софийски университет „Св. Климент Охридски", Технически университет - гр. София, Национална спортна академия „Васил Левски" и Аграрен университет - гр. Пловдив.

Треньорът ст. преп. Любен Лападов благодари на ръководството за предоставената възможност и сподели, че е доволен от достойното представяне на дебютантите: „Пожелаваме успех на отбора и в предстоящия пролетен турнир по плажен тенис, организиран от Асоциацията за университетски спорт „Академик".

Вижте още