РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

ОУ „Кирил Христов“ с наградата „Митрополит Методий Кусев“ за педагогически колектив

Публикувано на:
Основно училище „Кирил Христов“, с директор Господин Балъкчиев, бе отличено от Регионалното управление на образованието - Стара Загора с ежегодната награда „Митрополит Методий Кусев“ за педагогически колектив.
Престижният колективен приз бе обявен от Татяна Димитрова, началник на РУО - Стара Загора, на онлайн церемония по награждаването, която се проведе на 29 октомври. Отличието се връчва за трета поредна година по повод и в навечерието на 1 ноември – Деня на народните будители, за значими постижения в професионалната педагогическа дейност и принос в системата на училищното образование.
Номинацията на ОУ „Кирил Христов“ е по мотивирано предложение на Обществения съвет.
„Основно училище „Кирил Христов“ - Стара Загора е едно от училищата, избрало да използва иновативни образователни процеси и методи на преподаване, подкрепени с дигитални средства“, се казва в предложението. Сред мотивите са още множеството национални и международни проекти и програми, в които ОУ „Кирил Христов“ участва; многобройните медали и отличия на учениците, модерната и богата материално-техническа база – както в класните стаи, така и в интериорните пространства; обособената уникална музейна сбирка, посветена на поета Кирил Христов - патрон на училището; кабинетите по компютърно моделиране с техника от най-ново поколение: интерактивни дъски със сензорен екран и таблети; просторната и модерно оборудвана конферентна зала, както и фактът, че училището е учебна база на Педагогическия факултет към Тракийския университет.
Вижте още