РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Оставиха в ареста шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

Публикувано на:

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,84 промила. Престъплението е квалифицирано по чл.343б ал.2 от Наказателния кодекс.

На 26 октомври мъжът управлявал лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“. Той бил спрян за проверка от полицейски служители на ул. „Иван Вазов “ в  гр. Стара Загора, които с техническо средство установили, че управлява след употреба на алкохол.  

Районен съд - Стара Загора е уважил искането на прокуратурата и е приел, че се касае за изключително висока обществена опасност на деянието, както и че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Мъжът е осъждан за умишлени престъпления против собствеността, обществения ред и транспорта.

За извършеното престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години. Определението на съда подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Стара Загора. 

Вижте още