РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ресторантьорите излязоха на протест, искат еднакви мерки за всички

Публикувано на:

Ресторантьори и хотелиери излизоха на протест. Те са недоволни от въведените противоепидемични мерки, които ограничават работата на заведенията за хранене и развлечения. От бранша настояват мерките да важат за всички, а не само за определени бизнеси.

"Имаме няколко искания. Основното е, ако ще се работи със зелен сертификат, той да е валиден за абсолютно всички бизнеси. Не виждам каква e разликата между продавачка в голям хранителен магазин и продавачка в МОЛ, между клиентите в заведенията и тези, които си плащат сметките. Това е абсолютна дискриминация към нашия бизнес и вече втора година изнасяме тази криза на гърба си. При нас работят много млади хора, които се страхуват да се ваксинират. Ние не можем да ги задължим, при положение, че ваксинацията е доброволна", коментира Вени Петрова, председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Стара Загора.

От бранша не разбират защо тези мерки не са въведени и в общинските и държавните администрации, за да даде държавата пример.

"Нямаше никаква информационна кампания - със ситуацията не се справи нито държавата, нито личните лекари. Държавата е в изключително тежко състояние и е време някой най-накрая да понесе политическата отговорност за ситуацията, в която ни поставят", категорична е Петрова.

Малко над 30% от персонала на заведенията, които членуват в Сдружението, е ваксиниран.

"Това означава, че не можем да работим", каза още Вени Петрова.

В шествието, освен ресторантьори и хотелиери, се включиха и фитнес инструктори. То тръгна от областна администрация, по бул. "Цар Симеон Велики" и бул."Патриарх Евтимий", където протестиращите блокираха кръстовището с ул. "Генерал Гурко". След това отново се върнаха пред областна администрация. Протестът продължава до 18:00 часа, когато пред областна администрация ще се съберат недоволни от въведените мерки граждани и родители, които са против тестването на децата в училище.

Вижте още