РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Ресторантьори и хотелиери излизат на протест

Публикувано на:

Ресторантьори и хотелиери излизат на протест в четвъртък. Те са недоволни от въведените противоепидемични мерки, които ограничават работата на заведенията за хранене и развлечения. От бранша призивоват "Всички заедно за здраве, работа, бъдеще и сигурност".

Обектите в Стара Загора ще бъдат затворени от 15:00 до 18:00 часа днес, а собственици и персонал ще протестират в центъра на Стара Загора. Сборният пункт е в 15:00 часа пред сградата на Областна администрация.

От сектора настояват за издаването на „зелен сертификат“ да се признае тестът за антитела, а държавата да осигури безплатни тестове и процедурата по тяхното взимане. От бранша предлагат още  цялата държавна и общинска администрация също да работи със „зелен сертификат“, а той да важи само в периодите, когато страната е в "червената" и в "тъмночервената" зони. Представителите на сектора очакват и спешно да се разреши казусът на хора, на които не е препоръчително да се ваксинират, поради заболявания и препоръки на лични лекари и специалисти.

снимка: БТВ

Вижте още