РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

49 са работните места в Стара Загора по програма „Старт на кариерата”

Публикувано на:

1 918 нови работни места са обявени по програма „Старт на кариерата”. Дипломирани младежи с висше образование могат да кандидатстват за работа през 2022 г. в централни ведомства и техните териториални поделения в страната.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 29 октомври 2021 г. включително, да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място.

Чрез Програмата младите висшисти могат в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование на над 150 позиции в различни градове от страната в различни ведомства , в т.ч.  Народното събрание на Република България, Омбудсмана на Република България, 17 министерства, 38 държавни, национални и изпълнителни агенции, национални и държавни институти и комисии.

Работните места за териториални поделения на територията на община Стара Загора са общо 49.

Младежите могат да кандидатстват за работните места в цялата страна до 29 октомври 2021г. включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа, или по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр: https://forms.gle/rcQjuRPHRbFXpSeG7.

Препоръчва се, младите хора, преди кандидатстване, да се запознаят с пълния списък на обявените работни места по процедурата, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, които са публикувани на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубрика „Програма „Старт на кариерата” на следния адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/.

Вижте още