РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Неделчо Маринов, БСП: Трябва да защитим традиционните български производства

Публикувано на:

БСП има програма – краткосрочна и дългосрочна, за подпомагане на българския дребен и среден производител, за да бъде конкурентноспособен на западния, продукцията му да бъде конкорентноспособна на вносната и в същото време да се скъси максимално веригата от производителя до крайния потребител. Това каза кандидатът за народен представител от Коалиция „БСП за България“ Неделчо Маринов с преференция 104 в листата. Той е част от екипа на Областната дирекция по безопасност на храните. 

„Има мерки и механизни, за да се случи това, и нашата задача е да ги облекчим“, категоричен е Маринов.

Според него е задължително да се защитят традиционните български производства и да се подпомогне българското производство, като това трябва да бъде уредено със закон.

Част от програмата на левицата е предприемане на мерки за възстановяване на унищожените хидромелиоративни съоръжения. За съжаление, площите, които са обезпечени с поливни инсталации вече са твърде малък процент от всички обработваеми такива в страната, смятат от БСП.

Създаване на единен поземлен регистър също е сред предложенията на левицата. В момента такъв няма, вследствие на което се губи връзката между държавните и общинските структури в сектор Земеделие от една страна, и земеделските ползватели от друга.

Ще бъдат създадени регистри на собствениците и ползвателите на земя. Пълна и актуална информация за сключени договори.

Създаване на предпоставки за сключване на договори за цялата стопанисвана земя, като по този начин „белите петна“ се изключват като елемент на споразумения за ползване на земята.

Целева финансова подкрепа относно интензивните подотрасли в земеделието, а именно зеленчукопроизводството (в т.ч. оранжерийно зеленчукопроизводство), овощарство, лозарство, животновъдство, също е сред приоритетите на „БСП за България“.

Част от програмата на БСП е и държавна подкрепа за възстановяване на българския горски фонд.

На предстоящите парламентарни избори, Коалиция „БСП за България" е с №33 в бюлетината.

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте още