РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Обсъдиха подробностите по проекта за електрическите автобуси

Публикувано на:

Управителят на „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД Георги Станчев и екипът му бяха домакини на първа работна среща във връзка с изпълнение на договор „Доставка на 33 нови дванадесет метрови електрически автобуси и допълнително оборудване към тях за нуждите на обществен транспорт в Стара Загора", проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в град Стара Загора" финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020". 

На срещата беше обсъден графикът на изпълнение за производство и доставка на електробусите. Стартираха дейностите по изработка на спецификации и дизайна на превозните средства и предвидените зарядни станции. Представителите на изпълнителя дадоха пояснения на въпроси за резервни части и гаранционни материали.

Припомняме, че по проекта ще бъдат доставени нови 33 електрически автобуса и 18 двойни зарядни станции. На територията на тролейбусното депо ще бъдат изградени две комплектни трансформаторни станции с прилежащата към тях закрита разпределителна за захранване на зарядните станции.

С изпълнението на мерките по този проект количеството на фините прахови частици  ще се намали с 0,72 тона годишно, което ще подобри екологичните характеристики за над 130 000 жители на Стара Загора. Общата инвестиция е близо 53,8 млн. лева, като оперативна програма „Околна среда 2014 - 2020 г." осигурява безвъзмездно 44,9 млн. лева.

В срещата участваха Мирослава Шопова, ръководител на проекта и началник отдел „Европейски програми и международно сътрудничество" в Община Стара Загора, Бояна Делева – началник отдел „Транспорт" в местната администрация и координатор проекта, представители на производителя на електрическите автобусни IRIZAR E-MOBILITY SL – Иманол Рего – изпълнителен директор, Микел Иризар –търговски директор и Силвия Иванова – представител на „ЕЛ БУС ТРАК ЕНД КОУЧ БЪЛГАРИЯ" ООД.

Вижте още