РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

През есента започва ремонтът на Руския пазар

Публикувано на:

В момента тече обществена поръчка за изпълнител на проекта за ремонт на Руския пазар. Очаква се реализацишта му да стартира през есента. Вече е обособено място, на което да бъдат преместени продавачите. За една година пазарът трябва да бъде готов, коментира пред zagora.bg кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Руският пазар ще бъде оформен като покрит пазар с минимум 135 търговски щанда. Проектирана е четирилентова улица „Кап. Петко войвода“ с тротоари, в обхват от кръговото кръстовище при бул. „Цар Симеон Велики“ до пресечката с бул. „Славянски“, където ще бъде изградено ново кръгово кръстовище.

Живко Тодоров допълни, че продължава работата и по събаряне на незаконните ромски къщи в квартал "Лозенец". През месец май предстои да бъдат съборени още 93. Все още има 14 жалби, по които съдът не се е произнесъл. Някои от собствениците доброволно са съборили къщите си, обшсни кметът. 

Обществени поръчки текат и за Станционната градина и Летния театър. Тези ремонти също се очаква да започнат през есента.

До април месец ще приключат ремонтите на светофарите и ще бъде изградена системата за видеонаблюдение, каза още кметът Тодоров.

Вижте още