РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво ще бъде времето през следващите дни?

Публикувано на:

Днес над страната ще преобладава облачно време, преди обяд над много райони - със значителни, но временни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса. През нощта срещу четвъртък в Южна България ще започнат валежи от дъжд. 

Над Черноморието още в сутрешните часове валежите ще спрат, а през деня ще има и временни разкъсвания на облачността. Силният северозападен вятър постепенно ще отслабне. Максималните температури на въздуха ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. 

Над планините ще преобладава облачно време, преди обяд - с временни разкъсвания на облачността. Само на отделни места в Рило-Родопска област ще превали слабо. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 5 градуса, на 2000 метра - около нула.

В четвъртък и в петък времето ще е облачно, с валежи, в много райони - значителни по количество. Вятърът отново ще стане от североизток, до умерен, в източните райони - до силен. Температурите ще са почти без дневен ход, в Западна България ще се понижат и в планинските райони над 600-700 м дъждът ще се примесва със сняг. 

През уикенда ситуацията ще е подобна. 

От 18 до към 20 октомври времето ще е сравнително сухо. Облачността ще се разкъса, a температурите ще се повишават. Ранните часове ще са студени, с потенциал за мъгли и слани, но в следобедите ще се показва слънцето. Около 22-23 октомври метеорологичните модели допускат образуване на нов средиземноморски циклон, чиито фронтове ще преминат над страната с превалявания. След това времето обещава още дни без валежи и с повече есенно слънце.

Вижте още