РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Отново жълт код за валежи в Стара Загора

Публикувано на:

Оранжев код за интензивни валежи от дъжд е в сила за 4 области във вторник, за други 12 кодът е жълт.

Оранжев е кодът за областите Кърджали, Хасково, Ямбол и Бургас. Там се очакват значителни валежи от дъжд, със сумарно количество за 24 часа между 40 и 60 mm, на отделни места - и повече.

Жълт код важи за областите Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Разград, Русе, Търговище, Велико Търново, Габрово, Стара Загора, Сливен и Смолян. В тези области валежите от дъжд също ще бъдат значителни, като сумарното количество за денонощие ще е между 20 и 40 mm, на места - и повече.

В югоизточните райони ще прегърми. След обяд от запад валежите ще намалеят и ще спрат, вечерта на отделни места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони североизточен вятър. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните - между 8 и 13. 

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места количествата ще са значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, късно вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15-17 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. 

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
 

Вижте още