РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Облачно и дъждовно: времето в неделя

Публикувано на:

Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните райони. Ще духа слаб източен, в Източна България умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 5 и 10 градуса. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в източната половина. В Западна България ще продължи да превалява дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще има значителна облачност. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 15-16 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. 

В планините ще бъде облачно и мъгливо. В масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В началото на новата седмица времето ще се задържи предимно облачно, с валежи, значителни по количество в понеделник в Южна, а във вторник в Северна и Източна България. През първия ден вятърът ще е умерен от североизток, привечер ще отслабне и в западните и централните райони ще се ориентира от запад-северозапад, а в източните ще остане североизточен. Минималните температури ще са между 6 градуса и 11 градуса, а максималните - между 11 и 16 градуса. 

Вижте още