РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Предлагат две дела да бъдат възложени в друг съдебен район

Публикувано на:

Окръжният прокурор на Стара Загора изготви предложение до главния прокурор с искане за възлагане на разследването на две досъдебни производства – за катастрофата с трима пострадали пешеходци и за разгласяване на информация без разрешение на прокурор, на съответна прокуратура в друг съдебен район в страната. 

По първото досъдебно производство на Районна прокуратура-Стара Загора като обвиняем е привлечен 18-годишен ученик за това, че на 1 октомври, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 23-годишна жена и средна телесна повреда на друга жена, също на 23 години. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с установена лека телесна повреда след медицинска експертиза.

Второто досъдебно производство е на Окръжна прокуратура-Стара Загора и е образувано за разгласяване на информация от служители на МВР, представляваща следствена тайна, без разрешение на наблюдаващия прокурор - материалите от разследването не могат да се разгласяват без разрешение на прокурора. Изнесените данни са по разследване на Районна прокуратура-Стара Загора за кражба на конкретни изделия от фирма и документи със съдържаща се в тях информация, чувствителна за фирмата и представляваща интерес за чужди конкурентни фирми.

Вижте още