РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Стара Загора е във фокуса на дигиталната трансформация

Публикувано на:

Община Стара Загора, съвместно с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии, организира информационен семинар на тема „Готовност на регионите за дигитална трансформация – ролята на публичния и частния сектор". Събитието ще се проведе през платформата ZOOM на 12 октомври от 17.00 часа и е част от 19-то издание на инициативата на Европейския съюз - Европейска седмица на регионите и градовете (#EURegionsWeek). Модератор на събитието ще бъде Нора Ишкова - Изпълнителен директор на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Във форума участие ще вземат още Ирина Рейес - член на кабинета на комисаря Мария Габриел, Христина Добрева - държавен експерт в Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Илия Кръстев - председател на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии и Илия Петров - регионален мениджър Корпоративни клиенти към Виваком.

Семинарът има за цел да покаже ползите от дигитализацията за предоставяне на по-ефективни, устойчиви и приобщаващи градски услуги и среда, ориентирана към гражданите и бизнеса. Росица Райкова – началник-отдел „ Инвестиции" в Община Стара Загора ще представи основните елементи за това как дигитализацията може да бъде приложена на местно ниво и готовността на Стара Загора за подобна трансформация в контекста на Зелената сделка.

Регистрация за събитието може да се направи ТУК

Вижте още