РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Поискаха постоянен арест за водача от катастрофата с починал моторист

Публикувано на:

Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишния британски гражданин от катастрофата с починал моторист. Той е обвинен в това, че при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, в резултат на което е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице и двустепенна средна телесна повреда на друго, като деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, и е избягал от местопроизшествието. 

По делото е установено, че на 3 октомври, около 19,40 ч., в гр. Стара Загора, мъжът е управлявал автомобил БМВ, по ул. „Генерал Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, водачът предприел забранена маневра - завой наляво и отнел предимството на насрещно движещ се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка, мотоциклетът „Ямаха“, се е отклонил вдясно спрямо посоката на движение, излязъл от пътното платно и при падането ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци.

Водачът на автомобила е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани, които са го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

Междувременно тримата пострадали от инцидента са били откарани в болница, където 42-годишният мотоциклетист е починал. Двамата пешеходци – момиче на 17 години и мъж на 53 години са били настанени за лечение в болница. Момичето е получило черепна травма.

По досъдебното производство се провеждат активни действия по разследването.

Вижте още