РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Румен Радев: Моя лична кауза е да удължим максимално живота на въглищния комплекс

Публикувано на:

Ненаказаната война по пътищата е изключително грозно явление. Като общество трябва да обединим усилията си и да спрем тази агресия, да сложим край на безотговорността към живота и здравето на децата ни. Поздравявам кмета на Стара Загора за неговата решимост да се справи с това явление, за твърдите мерки, които предприема, за да се превърне градът в пример за това как да се справим с проблема. Това каза в Стара Загора президентът Румен Радев.

Той допълни, че ще препоръча на министъра на вътрешните работи да се обмислят и предложат по-строги наказания и ефективни механизми за разкриване и регистриране на нарушенията, и тези промени да бъдат внесени в следващия парламент. 

По време на посещението на президента в Стара Загора, синдикалните организации в комплекса "Мини Марица-изток" му връчиха декларация, в която се настоява за максимално удължаване на живота на въглищния комплекс.

"Моя лична кауза е да отдалечим максимално срока за затваряне на въглищния комплекс. Да направим така, че комплексът да остане енергийното сърце на България. И на въглища, и на улавяне на въглеродните емисии, и алтернатива на газ. Работим ефективно с водещите български университети и чужди представители, тук да се внедрят възможно най-модерните технологии и да решим основния проблем в енергетиката като добиваме енергия със соларни възможности. Има огромна територия, която не подлежи на рекултивация и може да бъде използвана, има нови технологии за производство на водород и на място има всички условия. И най-важното - има природни дадености. Убеден съм, че всичко може да се организира, за да продължи бъде коплексът енергийно сърце в далечна перспектива", категоричен е Румен Радев.

Той допълни, че очаква кампания на идеи, а не на компромати.

Вижте още