РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Поставят изкуствени неравности и камери на възлови кръстовища

Публикувано на:

Изкуствени неравности ще бъдат поставени по кръстовищата и кръговите движения, където се организират автомобилни гонки и дрифтове. Те ще бъдат съобразени с изискванията за Закона, коментира кметът на Стара Загора Живко Тодоров. 

Заради тежките инциденти от последните дни ще се предприемат допълнителни мерки и ограничения. На всички кръстовища, където в момента няма, ще бъде монтирано видеонаблюдение. Достъп до записите ще има и полицията. Община и полиция ще сформрат работна група, която да обходи възловите кръстовища и да набележи мерки за обезопасяването им. Ще бъдат набелязани и местата за незаконни гонки и дрифтове.

"Инцидентите от последните дни са грубо нарушаване на Закона за движение по пътищата. Пътните съоръжения в Стара Загора отговарят на всички изисквания на Закона, но заради манталитета на група хора се налага въвеждането на допълнителни мерки", категоричен е Тодоров.  

Кметът припомни, че още от 2012 година той и негови колеги от НСОРБ, предлагат законодателна инициатива, според която кметовете да могат да глобяват по записите от видеокамерите. По този начин ще се осъществява контрол на скоростта, а камерите ще играят ролята на стационарни патрулки. Според него законодателни промени трябва да има и по отношение на мощността на колите на младите водачи за определен период от време.

Вижте още