РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

И днес старозагорци се събират на протест, този път пред Районна прокуратура

Публикувано на:

Днес старозагорци отново ще се съберат на протест заради инцидента с трите момичета, които бяха ударени от млад водач на тротоара до кръговото кръстовище на Кауфланд. 

Протестът започва в 11:30 часа пред Районна прокуратура Стара Загора, а мястото не е избрано случайно. Хората символично ще изразят "нетърпимостта си към безхаберието, неадекватността и липсата на каквато и да е информация от страна на органи и институции за случая с трите момичета".

Снощи десетки старозагорци се събраха на мирна демонстрация на мястото, където стана инцидентът. За около два часа, гражданите блокираха движението в района. Те настояха за бързи действия от страна на отговорните институции. По инициатива на общинския съветник от "Възраждане" Искра Михайлова стартира подписка с искане за незабавно разширяване на обхвата на системата за видеонаблюдение, изграждане на изкуствени неравности на пътното платно в района, сигурна среда на живот. Тя е адресирана до кмета, областния управител и директора полицията в Стара Загора. 

Трите млади жени пострадаха тежко при пътен инцидент, близо до кръговото кръстовище на Кауфланд в Стара Загора, в петък вечерта. Според очевидци водачът е извършвал опасни маневри по кръговото кръстовище.

снимка: Радио Стара Загора

Вижте още