РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Късометражно филмово предизвикателство стартира в Стара Загора

Публикувано на:

Първото състезание за любителско късометражно кино - Stara Zagora Short Film Challenge започва утре в Града на липите.

То се реализира от Международния младежки център и Центъра за подкрепа за личностно развитие, със съдействието на Община Стара Загора и мол Galleria.

Състезанието ще се проведе в периода 2 – 8 октомври. За участие са се регистрирали над 20 ентусиасти, които ще сформират снимачни екипи. Те ще имат 4 дни да измислят, заснемат и монтират къс филм, с дължина до 5 минути, а опитни лектори ще споделят с тях знания, преди обявяването на конкурсната тема. Създадените любителски филми ще бъдат представени на специална киновечер, а жури ще отличи най-добрия филм, сценарий, режисура, актьор и актриса.

Началото ще бъде дадено на 2 октомври в 10.30 часа в мол Galleria, където участниците ще се проявят в работилници за сценарий и режисура, операторско майсторство и игра пред камера. В същия ден те ще научат темата, по която следва да развият творческия си замисъл.

В срок до 6 октомври, сформираните екипи трябва да предадат завършените си филми. Журито на конкурса ще има 48 часа да избере победителите в направленията на късометражното филмово предизвикателство, както и да отличи трите най-добри едноминутни видеа от конкурса „Моята Стара Загора“ на мол Galleria.

На 8 октомври ще се проведе специална церемония, в която ще бъдат представени завършените продукции и връчени наградите в конкурсните категории.

Информация за филмовото предизвикателство и новини за неговото развитие можете да откриете ТУК.

 

Вижте още