РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Условна присъда за мъж опитал да подкупи длъжностно лице

Публикувано на:

52-годишен мъж получи условна присъда от 4 месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години, както и глоба в размер на 100 лева.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 23 януари в Сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР гр.Стара Загора е парична сума от 20 лева - две банкноти по 10 лева, на длъжностно лице, за административна услуга при първоначално регистриране на моторно превозно средство.

Наказателното производство срещу подсъдимия премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства, и изрази съгласие да не се събират доказателства за тези факти. Съдът определи наказанието при изключителен превес на смекчаващите отговорността обстоятелства - чистото съдебно минало на подсъдимия, липсата на други правонарушения, изразеното критично отношение към извършеното деяние и искреното му разкаяние.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още