РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Мъж влиза в затвора заради грабеж

Публикувано на:

Окръжен съд – Стара Загора осъди 35-годишен мъж на три години и пет месеца лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален „строг“ режим.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 20 април тази година в село Плодовитово, отнел 30 лева от 51-годишен мъж, като употребил сила спрямо пострадалия, изразяваща се в блъскане и нанасяне на удар. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което подсъдимият е бил с постоянна мярка „задържане под стража“.

Наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание бе намалено с една трета. Съдът приложи законовата процедура, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Подсъдимият влязъл в къщата на 51-годишния мъж, от където взел поставените на стол пари, след което го блъснал силно, нанесъл му удар с юмрук по главата и побягнал. Пострадалият се съвзел бързо, изтичал на двора, намерил брадва и подгонил извършителя, но той успял да избяга с парите. 

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още