РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Облачен и ветровит четвъртък

Публикувано на:

Ще има променлива облачност и до обяд на изолирани места, главно в планините и крайните югоизточни райони, ще превали.

След обяд над западните райони облачността ще намалява до слънчево време, а до вечерта и над централните и източните части на страната ще се изясни. Ще е ветровито, с предимно умерен северозападен вятър. Времето ще е хладно, с преобладаващи минимални температури между 5 и 10 градуса, максимални - между 16 и 21 градуса.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Вечерта облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа предимно умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 21-22 градуса. 

Над планините преди обяд облачността ще е по-често значителна, ще е и мъгливо и на изолирани места ще превали. По-късно през деня над масивите в Западна България облачността ще намалява до слънчево, а до вечерта и на изток ще се изясни. Ще остане ветровито, с умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

През нощта срещу петък вятърът временно ще се смени със запад-югозападен и ще започне бързо затопляне. След временно изясняване ще се появи висока облачност. Минималните температури в повечето места ще са между 5 и 10 градуса, но в отделни котловини в Югозападна България и подбалканските полета, защитени от вятъра, ще са и по-ниски, и са възможни слаби слани. В петък ще има разкъсана висока облачност, ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса. В събота вятърът ще отслабне, но ще остане от северозапад. Ще бъде предимно слънчево, температурите ще се повишат още.

Вижте още