РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Атанас Славов, ДБ: Този парламент можеше да е много по-успешен, очакванията бяха високи

Публикувано на:

Очакванията към 46-ия парламент бяха високи - да има редовно правителство, да има ключови реформи в държавата, както по отношение на съдебната реформа и икономиката, така и по отношение на противодействие на корупцията. Съставянето на правителство обаче беше невъзможно, за което голям принос има първата политическа сила. Хубаво е, че все успяхме да актуализараме трите бюджета, което от своя страна осигури по-спокойни месеци до края на годината. Това коментира пред zagora.bg старозагорският депутат от "Демократична България" Атанас Славов. 

"Направихме първа стъпка по отношение на ограничаването на извънредните правомощия на главния прокурор - преместването на Бюрото за защита на свидетелите към Министерството на правосъдието. За нас това е много важно. Разбира се, този парламент можеше да е много по-успешен. Според нас трябваше да се състави правителство с ограничен мандат, за да се справим с предстоящите трудни месеци", припомни Славов.

Той допълни, че очакванията са формацията на Кирил Петков и Асен Василев да събере серизозна подкрепа на предстоящите избори. В следващия парламент "Демократична България" ще работи за мнозинство, което да прави реформи и има отговорно политическо поведение. Според Атанас Славов двамата служебни министри са потенциални съюзници на ДБ.

"Имаме много допирни точки по обявените политики и предприетите мерки, споделяме много общи неща. Надявам се, че в следващото Народно събрание ще има една добра и конструктивна атмосфера", допълни Атанас Славов.

Вижте още