РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Младежка трудова борса се проведе в Стара Загора

Публикувано на:

Младежка трудова борса по проект „Готови за работа” се проведе в Стара Загора.

Основната цел на проекта „Готови за работа” е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”. Чрез проекта се цели да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

Една от дейностите по проекта е  организиране на трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели.

В Стара Загора 8 работодатели обявиха 60 свободни работни места. Представителите на бизнеса представиха фирмите и настоящото търсене на работна ръка. Търсенето е предимно в сферата на охранителната дейност – оперативен дежурен, охранител, оператор-сигурност, организатор охрана; работници в заведения за бързо хранене – ресторантски работници и мениджъри; работници в леярска промишленост – ковачи, пресьори, машинен оператор ЦПУ, шлосер; огняри; военнослужещи. За специалисти с висше образование има предложения в банковия сектор – касиер и кредитен консултант.

65 търсещи работа лица посетиха борсата и се възползваха от възможностите за пряк контакт с фирмите.

Други дейности по проекта са:

- Дейности за идентифициране, информиране и мотивиране на активно поведение на пазара на труда на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, които не са в образование или обучение;

- Провеждане на „ателиета за търсене на работа“ с максимална продължителност 5 дни; психологическо подпомагане;

 - Насочване към подходящи, съобразени с индивидуалния профил на лицата, мерки за обучение, образование и обучение (осигурява се със собствен ресурс на Агенция по заетостта);

С фирмите предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Борсата премина при спазване на всички анти-Covid мерки: на открито, при спазване на отстояние, ограничен кръг участници, еднопосочно движение, носене на маски от организатори и участници.

Вижте още