РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

„Отмъщението на Зайчето Питър“ - тази вечер на сцената на операта

Публикувано на:

На 15 септември е премиерата на детския мюзикъл „Отмъщението на Зайчето Питър“ – от 19:00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора. Мюзикълът е най-новият продукт на Детско-юношеска школа за опера и балет /ДЮСОБ/ при Държавна опера-Стара Загора.

Добре познатият литературен герой оживява на сцената на Държавна опера – Стара Загора, за да разкаже на малките зрители поучителна история за храбростта и смелостта, за отношенията между хората и животните, и лошите постъпки, пораждащи жажда за справедливост.

Действието се развива в горската ферма на семейство Макгрегър, където животът на пернатите и опашати обитатели никак не е забавен. В една тъмна нощ бащата на Зайчето Питър намира смъртта си, прокрадвайки се в градината на г-н Макгрегър, за да откъсне няколко зелки и марули.

Опечалената заешка фамилия, начело със свирепия Лош Заек свиква всички животни от фермата, за да измислят хитър план за отмъщение. Кокошки, патета, плъхчета, мишлета, котки и жаби се обединяват, за да извоюват свободата и спасят живота си.

Какво ще направи малкото Зайче Питър, за да спаси сестрите си – Флопси и Мопси – и защо репите, зелките и марулите помагат на лошия г-н Макгрегър да ги залови?

Дали тлъстите бутчета на смешните жаби ще се озоват в тигана на г-жа Макгрегър, сготвени на омлет с пачи яйца?

Защо животните крадат перушина от хралупата на г-н Фокс, с помощта на Джемайма Патравата патица, ще разберете като посетите спектакъла на мюзикъла за деца „Отмъщението на Зайчето Питър“ в залата на Държавна опера – Стара Загора.

 

Вижте още