РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Фен на Берое от Португалия посети Стара Загора

Публикувано на:

Португалецът Рикардо Кабрита, който е израснал на улица „Стара Загора" в град Барейро, е запален фен на старозагорския футболен отбор „Берое". Той е на специално посещение в града на липите като сбъдва своята мечта да посети стадиона на любимия си отбор. Днес запалянкото ще може да се наслади на мача между Берое и Царско село от трибуните в Стара Загора.

Кабрита беше посрещнат от зам.-кмета Красимира Чахова. „Стара Загора е страхотен град. Вдъхновени от „Берое" в Барейро ние създадохме футболен клуб с име ФК "Барейро Стара Загора", сподели португалецът. Той е категоричен, че в Барейро, зелено-белите имат много фенове, които не пропускат мач на „Берое" и се информират за резултатите.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо съвместно сътрудничество, както и културен и спортен обмен.

Зам.-кметът подари на госта книга „100 години футбол в Стара Загора" по повод 100-годишнината от създаването на футболен клуб „Берое", както и специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон, живял по нашите земи. Гостът подари шалче на ФК "Барейро Стара Загора" и фотоалбум, в който е поместена снимка на улица „Стара Загора" в родния му град.

Припомняме, че Стара Загора и Барейро са побратимени от 70-те години на миналия век.

Вижте още