РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Какво време ни очаква?

Публикувано на:

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, след обяд над източните райони значителна, но вероятността за валежи е малка. Ще остане ветровито с умерен, в Югоизточна България временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

На 7 септември е обявено предупреждение от първа степен (жълт код) за силен вятър в 6 области у нас. Жълтият код е в сила за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

Над Черноморието ще има променлива, по-често значителна облачност. Има малка вероятност за слаб валеж. Ще духа умерен, по южното крайбрежие временно силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 23-25 градуса, близки до температурата на морската вода.

Над планините ще има променлива облачност. Ще бъде почти без валеж. Ще духа умерен до силен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 7.

През следващите дни облачността ще е разкъсана, предимно значителна. В сряда ще остане почти без валежи, а в четвъртък на повече места, главно в Южна България ще превали, предимно слаб дъжд. Вятърът ще остане от североизток, до умерен, в югоизточните райони до силен. Ще се задържи хладно за началото на септември с максимални температури между 20 и 25 градуса.

снимка: iStock/Getty Images

Вижте още