РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Турнир по канадска борба в Стара Загора

Публикувано на:

Този уикенд в Стара Загора ще се проведе III международен турнир по канадска борба. Събитието се организира от старозагореца Георги Чолаков за трета поредна година, като целта му е да популяризира атрактивния спорт сред младите хора. Чолаков е многократен шампион от републикански и балкански турнири в канадската борба.

Вече традиционният турнир поставя Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската борба. Събитието ще се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ с подкрепата на  община Стара Загора и фирми от цяла България. Очакват се около 100 състезатели от 23 клуба от България, Турция, Румъния и Сърбия, като в състезанието има групи за мъже, жени и състезатели с увреждания.

Събитието ще уважат действащи световни и европейски шампиони - Йордан Цонев, Красимир Костадинов и Божидар Симеонов. Стара Загора ще бъде представена от десетина състезатели, които тренират усилено в Международния младежки център. Очаква се след състезанието най-накрая в Стара Загора да бъде учреден официално и клуб по канадска борба.

Всеки желаещ може да гледа безплатно турнира в зала „Иван Вазов“ в събота от 12:00 до 18:00 часа и в неделя от 10:00 до 15:00 часа.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

снимка: gong.bg

Вижте още