РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Втора Тунджанска механизирана бригада отбелязва 23 години от създаването си

Публикувано на:

На 1 септември се навършват 23 години от създаването на Втора Тунджанска механизирана бригада, която се явява пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия – една от най-славните български дивизии, участвала в четири войни за Независимост на България.

За времето от 16.30 часа до 19.30 часа на 30 август, във военно формирование 48430 – Стара Загора /ул. „Хан Аспарух” №29, до пивоварен завод „Загорка”/ ще се проведе показ на въоръжение, техника и екипировка от военнослужещи от състава на бригадата – гарнизон Стара Загора.

В часовете 17.00 часа, 18.00 часа и 19.00 часа в същият район ще бъде представен спектакъл с въоръжение от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на Втора механизирана бригада.

Вратите на формированието ще бъдат отворени за всички желаещи. 

Н а 1 септември от 10.30 часа пред паметника в района на щаба на Втора Тунджанска механизирана бригада /ул. „Августа Траяна” №23/ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци по случай празника на бригадата. От 10.45 часа на стадиона в района на щаба ще се проведе тържествено строяване за празника на бригадата.

Ще бъдат наградени военнослужещи и цивилни служители от състава на бригадата.

Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи молебен за здраве към личния състав от бригадата.  

Поканени са министърът на отбраната, началникът на отбраната, командирите на видовете Въоръжени сили, командирът на бригада „Югоизточна Европа” със седалище в Северна Македония – бригаден генерал Аристидис Илиополос, областните управители на Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен, кметовете на Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен, представители на държавни институции и местна власт и командири на военни формирования от Българската армия.

 

Вижте още