РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Заболелите от коронавирус в Старозагорско все повече

Публикувано на:

През последните дни броят на заболелите от коронавирус продължава да се покачва. Налице е и скрита заболеваемост, защото немалка част от леките случаи се лекуват в домашни условия, без да са регистрирани в системата. Това създава пречки да се очертае реалната картина на заболеваемостта, която според специалистите е по-висока от тази в официалната статистика, коментира директорът на РЗИ Стара Загора д-р Станимир Станков по време на заседание на Областния медицински съвет.

Заради очакванията в близките дни Старозагорска област, както и повечето останали области в страната, да навлезе в червената зона, 12-те здравни заведения, в които има отделения за лекуване на болни от коронавирус пациенти, трябва да направят план за поетапно увеличение на броя на леглата. Директорите на болниците поеха ангажимент да повишат броя на леглата при покачване на заболеваемостта.

По-рано днес областният управител Иван Чолаков проведе среща и с представители на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Те поискаха да разберат ще има ли въвеждане на някакви по-строги мерки на местно ниво спрямо техния бизнес. Чолаков заяви, че на този етап в Старозагорска област не се предвижда въвеждане на други мерки освен действащите в момента в цялата страна, но при евентуално усложняване на ситуацията такива могат да бъдат предприети.

Вижте още