РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Президентът вика партиите за нови консултации

Публикувано на:

Президентът Румен Радев започва допълнителни консултации с парламентарните групи за връчване на мандат за съставяне на правителство.

На "Дондуков" 2 днес той очаква представителите на "Има такъв народ", ГЕРБ-СДС и "БСП за България".

В сряда държавният глава ще покани на консултации членове на „Демократична България“,  ДПС и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. 

След това трябва да се пристъпи и към връчването на втория мандат на ГЕРБ, които казаха, че ще представят правителство и ще го върнат

Вчера президентът още веднъж изрази тревога и апелира: „Ако този парламент си тръгне, без да актуализира бюджета, няма да има средства за лекарства и консумативи, за допълнителни възнаграждения на медицинския и немедицински персонал, няма да има средства за мярката 60/40, няма да има средства за усилване охраната на границата, за МВР, няма да се изплащат помощи за отопление на нуждаещите се, нито ще се изплащат парите за лична помощ, няма да има индексация на пенсиите. В тази обстановка служебният кабинет ще бъде с вързани ръце, няма да може да ползва осигурените в хазната финансови средства. Българите за пореден път ще изнесат кризата на собствения си гръб”, заяви президентът.

Вижте още