РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Доброволци от ТД "Сърнена гора" издирват двамата старозагорци

Публикувано на:
Рано тази сутрин беше подновено издирването на двамата туристи от Стара Загора - баща и син, които са в неизвестност от сряда следобед. В издирването се включиха и отряд доброволци - петима човека от клуба по ски-туризъм в ТД "Сърнена гора" Стара Загора. Това са Костас Канидис, Момчил Димитров, Калин Иванов, Димитър Толев и Георги Георгиев.
42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Адриян са тръгнали във вторник от местността "Паниците" към връх Ботев. Вечерта около 20:00 часа са преминали покрай хижа "Рай". Рано сутринта в сряда, около 4:00 часа, са достигнали туристическата спалня при върха. По-късно са тръгнали надолу към местността "Паниците", през Параджика, като са били заедно с други двама мъже.
Според информация от спътниците им, около 12:00 часа в сряда, за последно са били заедно около третия заслон след Параджика, след което бащата и синът са изостанали, понеже са се движели твърде бавно. По информация от близките на изгубилите се, последната комуникация с тях е била около 16:00 часа следобед в сряда. Оттогава са в неизвестност, службите са уведомени за липсата им в четвъртък сутринта в 9:00 часа.
В издирването днес се включиха и военни.
Вижте още