РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Клара Ферер като Китри в балета "Дон Кихот"

Публикувано на:

На 12 август от 21.00 часа на сцената на Античен форум „Августа Траяна“ ще видите отново балета „Дон Кихот“ от Лудвиг Минкус. С този спектакъл на 27 ноември 2018 г. бе открито официално 49-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство.

На 12 август в ролята на Китри ще дебютира Клара Ферер - очарователната и много талантлива испанка от трупата на балета на Държавна опера-Стара Загора.

Само на 21 години, Клара ще сбъдне своята голяма мечта – да играе в любимата си роля от балетния свят. 

От месец февруари 2020 г. Клара Ферер е в балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора. На сцената сме я виждали като Фея Люляк в „Спящата красавица“, Повелителка на дриадите в „Дон Кихот“  и др. образи. Тя винаги е много характерна, много изразителна, особено лирична, изключително технична, много нежна, изящна, с красиви, миловидни черти, родена за Прима.

Балетът “Дон Кихот” е сред върховите постижения на класическия танц. Солистът и хореограф Аршак Галумян /Arshak Ghalumyan/ е хореограф и премиер солист на Щатсбалет-Берлин. Възпитаник е на Националното балетно училище в Ереван и училището по балет на Хамбургската опера. Асистент-хореограф е Красина Павлова - примабалерина на Щатсбалет-Берлин и гордост за своята учителка Силвия Томова, артистичен директор на балета на Старозагорската опера. Художник на декора и костюмите е италианецът Салваторе Русо.

В спектакъла на 12 август участва цялата многонационална балетна трупа на Държавна опера-Стара Загора.

Вижте още