РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

Година затвор за мъж, отглеждал марихуана

Публикувано на:

Ефективно наказание от една година лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим, получи 30-годишен мъж, отглеждал марихуана.

Обвиняемият, който е осъждан, се призна за виновен в това, че на 10.06.2021 г. в село в област Стара Загора, отглеждал 27 броя растения от рода на конопа – марихуана (канабис, коноп) на стойност 2 298.36 лева. По-лекото наказание „глоба“, което законът предвижда наред с лишаването от свобода, не бе наложено. От наказанието ще бъде приспаднато времето, през което той е бил задържан по настоящото наказателно производство. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Обвиняемият декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите последици и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

При проведена специализирана полицейска операция в помещение на къща, оборудвано с вентилационна и отоплителна система, и в двора й, са открити растенията, поставени в саксии. Мъжът е установен в момент на полагане на грижи за отглеждания от него коноп-марихуана.

Обвиняемият ще търпи отделено и наказание от шест месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, тъй като е извършил настоящото деяние в изпитателния срок по предходно осъждане за управление на лек автомобил след употреба на метамфетамин.

Одобреното от Районен съд – Стара Загора споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.

 

Вижте още