РЕДАКЦИЯ: 0888 955 105 | Последвайте ни във Facebook

18 години затвор за мъжа, който разчлени приятеля си и изхвърли частите от трупа му в контейнер

Публикувано на:

Наказание лишаване от свобода за срок от осемнадесет години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим, получи на първа инстанция 57-годишния старозагорец, който разчлени приятеля си и изхвърли частите от трупа му в контейнери.

42-годишният мъж беше убит в периода 2-3 декември 2020 г. в Стара Загора.

Жестоко убийство разтърси Стара Загора

Наказателното производство премина по реда на съкратено съдебно следствие, тъй като подсъдимият се призна за виновен.

В съдебна зала той заяви, че е съгласен с всички извършени процесуални действия по разследването и не оспорва събраните до момента доказателства на досъдебното производство. Изрази становище, че не желае да се събират повече доказателства относно тези факти, запознат е с последиците от това и се отказва от разглеждането на делото по общия ред.

Задържаха 57-годишен старозагорец за жестокото убийство, все още търсят главата на жертвата

Подсъдимият и пострадалият се познавали и поддържали приятелски отношения. На 2 декември миналата година се чули по телефона, срещнали се и решили да се почерпят в дома на подсъдимия, който живеел сам в апартамент. Под въздействие на употребения алкохол от двамата, в хода на разговора, между тях възникнал конфликт и словесно пререкание. В един момент подсъдимият взел стъклената бутилка с ракия, която била на масата и с нея нанесъл силен удар в главата на пострадалия, в резултат на който мъжът паднал назад на леглото, където останал да лежи без да дава признаци на живот. Подсъдимият установил, че пострадалият е мъртъв, но останал в кухненския бокс и продължил да пие. След като изпил ракията, той излязъл от апартамента, като изхвърлил вещите на пострадалия в контейнер за смет. След това се прибрал, решил да предприеме действия по заличаване на следите от престъплението, като се освободи от трупа, разчленявайки го на парчета. Частите от тялото поставил в найлонови чували, който изхвърлил в контейнер за боклук през определен интервал от време. На една от торбите попаднали служители, работещи на лента за сортиране на отпадъци, а на другата мъже, ровещи в контейнерите за смет.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Вижте още